Finish Cut
Klik her for at komme til startsiden for Rødkilde ATV

Kunz Finish Cut rotorklipper

Kunz Acrease Finish Cut ATV plæneklipper

Kunz Acrease Finish Cut plæneklipper er et perfekt redskab til din ATV hvis du har en større græsplæne. Det er ingen “legetøjsmodel” men en fuldstørrelse klipper på 1.52m. Den er tungere opbygget end andre klippere på markedet og klipper fantastisk flot med det patenterede “skæve” træk fra Kunz Engineering.

Fordele ved Kunz Finish Cut ATV rotorklipper

 • Den eneste maskine i klassen der kan slå 16 km i timen i 1.5 m bredde.
 • Sparer dig både tid, penge og benzin i forhold til en selvkørende plæneklipper.
 • Den stærkeste motor - nu med 19.5hk og 502cc
 • Let at starte med Elektrisk start
 • Langt billigere i drift og reservedelsomkostinger
 • Udnyt din ATV til at slå græs også
 • Spar udgiften til en stor plæneklipper
 • kr. 24.900 ex moms. 
 • Se video nederst på siden

Beskrivelse af Kunz Finish Cut rotorklipper

Hvad kan Kunz Finish Cut rotorklipper

Spar masser af tid ved at bruge din ATV til at slå græs med. Selvom Kunz Acrease er meget kraftigt bygget kan den let trækkes af selv mindre ATV. Du kan trække den enten direkte bagved ATVen eller ved siden af ATVen. Desuden kan du trække op til 3 rotorklippere på en gang hvis du har meget store arealer.

Lav opbygning af klipperen sikrer at du let kan slå græs rundt om og under lavthængdende grene. Klipperen smider græsset ud til siden.

Indbyggede flydehjul under klippe dækket sikrer mod at du river plænen op hvis den er ujævn.

Pga. opbygningen med et hjul i hvert hjørne kører Kunz Finish Cut klipperen meget stabilt, selv ved store hastigheder.

En stor fordel er den højde klippehastighed. Du kan køre fra 3-16 km i timen afhængig af hvor meget græs der er. Hvis du kører “tom” i enderne kan du køre 20-25 km/t og derved spare tid og benzin. Med en havetraktor kan du sjældent køre over 7 km/t.

Kunz Finish Cut rotorklipper leveres som standard med trinløst, højdeindstillelige hjul.

Se video nederst på siden

Download dansk manual, samlevejledning og reservedels prisliste

 • Perfekt til større plæner.
 • Træk den med Havetraktorer ved siden af så du forøger kapaciteten.
 • Kan også trækkes med Zero-Turn klippere, ATVer, mindre traktorer, golf biler m.m.
 • Sparer dig en masse tid og du får udnyttet din ATV endnu bedre.
 • 4 hjul giver stabil kørsel. Hjul indenfor klippebredde gør det lettere at køre til kant

Specifikationer

 

 

Motor

Briggs & Stratton Intek AVS med 19.5 HK (502cc)

Elstart

Ja

Antal blade

3 stk 51cm blade

Rotorhastighed

5.334 meter/minut eller 89 meter /sekund

Klippebredde

147cm

Klippehøjde

2.54-10cm trinløs indstilling af hvert hjul

Vægt

175 kg

Dæk:

Bag 13/500x6 2 ply plænedæk, For: 9/350x4 blanke

Flydehjul

4 foran og 2 bagved under klippe deck’et

 

Kunz Finish Cut plæneklipper

Træk af Kunz Finish Cut lige bag ATV

Billede 1: Kunz Finish Cut plæneklipper. De 4 store hjul giver jævn og stabil kørsel selv ved høje hastigheder. Fordi hjulene ikke er på siden af plæneklipperen kan du også slå helt ud til bede.

Billede 2: Den medfølgende ATV trækstang (se billede 8) gør at du på 1 minut kan vende trækket. Du kan vælge enten at trække lige bag ved din ATV eller ved siden af.

Kunz Finish Cut plæneklipper

Du kan slå tæt på kanterne med lidt øvelse

Billede 3: Har du store plæner kan du køre med to Kunz Finish Cut i Tandem. Kapaciteten med 1 Finish Cut er ca 10-20.000 km/time. Med 2 Finish Cut kan du slå 20-40.000 kvm / time.

Billede 4: En Kunz Finish Cut er aldrig lige så handy til små haver med mange bede og træer som en selvkørende plæneklipper. Men med lidt øvelse er den forbavsende manøvredygtig og du kan komme rundt i hjørner og kanter.

Kunz Finish Cut bag havetraktor

Billede 5: Har du Kunz Finish Cut side monteret, eller i tandem som vist foroven, er det rigtig let at slå under og rundt om træer.

Billede 6: Kunz Finish Cut kan også trækkes med din havetraktor. Så kan du forøge din eksisterende klippebredde med 1.5 eller 3 meter.

Justering af klippehøjde på Kunz plæneklipper

Kunz Finish Cut monteret bag Honda TRX 680

Billede 7: Klippehøjden stilles på hver af de 4 hjul ved at justere bolten på hvert hjuls vippearm. Højden kan justeres fra 3 til 10cm. Den bedste klippehøjde er 4 cm.

Billede 8: Kunz Finish Cut leveres som standard med en ATV trækarm som vist på billedet. Selv når klipperen kører i vådt græs lige bag ved ATVen er der så meget vacuum i klipperen at der ikke laves spor! - Vælger du at køre med klipperen ved siden af din ATV er der ikke slet ikke kørt i græsset først.

Bemærk det store klippedæksel

Højdejuster instrument på Kunz Finish Cut

Billede 9: På undersiden af Kunz Finish Cut ser du de tre klipperum som skaber vacuum. Bemærk at hver kniv sidder på samme linie. Det gør at plæneklipperen har meget lettere ved at komme af med græsset via sideudkastet. Det meget store klippedæksel er med til at give motoren en stor kapacitet. Foroven ser du 3 af de 4 antioprivnings flydehjul. Der er to andre forneden.

Billed 10: De små detaljer er også i orden. Til alle klippere medfølger en lille trekant med en skala, så du kan indstille klippehøjden perfekt på alle 4 hjul. Bag trekanten sidder en fastnøgle som du bruger til justeringen. Så mangler du aldrig værktøjet undervejs.

Vippeled på Kunz Finish Cut

Remtræk på Kunz Finish Cut

Billede 11: Trækarmen er monteret på et vippebeslag på klipperens forreste hjul. Du vender den hurtigt om ved at trække de to splitter op. Du kan desuden sideforskyde klipperen bag ved din trækenhed ved af flytte trækket sidelæns op til ca 40 cm.

Billede 12: De tre rotorklippere trækkes med en stor kilerem som vist foroven. Det er let at stramme eller løsne den ved blot at dreje på skruen du ser foroven ved fjederen.

Zeroturn klipning med tandem Kunz Finish Cut

Billede 13: Træk af Kunz Finish Cut med havetraktor

Billede 14: Kører du med to klippere i tandem vender den inderste på en tallerken så du kan slå perfekt rundt om træer m.m.

 

 

På videoen herunder kan du se hvor let det er at køre rundt om træer, 90 grader hjørner, hvor godt Finish Cut fordeler græsset og hvor hurtigt og effektivt den slår i højt græs.

 

På videoen forneden video kan du se græsslåning med 15 km/time og 3 meters bredde, hvordan man slår 50 kvm græsplæne på 28 sekunder, transport af Finish Cut over brosten og asfalt, kapaciteten i 15-17 km højt græs, slåning af ca 800 kvm plæne med 12 træer på under 5 minutter samt hvordan man kan klippe helt tæt på træer, selv med en 3m klipper. Video’en varer ca 7 minutter og giver et godt indtryk af Finish Cut. De anvendte klippere er ca 2 år gamle og har ikke fået skiftet knive. De har 13HK motor. Fra 2008 har Finish Cut 17.5hk motor og endnu mere kapacitet. Vil du se den i HD så vælg opløsning i nederste højre hjørne.

 

På nedestående video kan du se Kunz Finish Cut trukket af havetraktor. Se bla. hvordan klipperne kommer rundt om 90 grader hjørner.